Tegoroczne Święto Ryby w Dąbkach odbyło się 24 lipca. Rozpoczęło się od spotkania z zaproszonymi dziennikarzami z pisma „Wiadomości Wędkarskie”. Każdy z nich zajmuję się trochę inną tematyką. Był więc specjalista od metody spławikowej Józef Wróblewski z 13 metrowym wędziskiem. Byli specjaliści od metody spinningowej Radosław Witólski i Sebastian Kowalczyk prowadzący konkursy dla dzieci i dorosłych - rzut kulami zanętowymi do celu, a także wyrzucane sztucznej przynęty spod siebie do celu. Był również Norbert Stolarczyk z „Wędkarzy bez barier”, służący radą wędkarzom niepełnosprawnych, Marek Kluczek, zastępca redaktora naczelnego „Wiadomości Wędkarskich” oraz Mariusz Getka – specjalista od wędkarstwa morskiego. Nie mniejszym zainteresowaniem cieszył się pokaz kulinarny w wykonaniu Tomasza Strzelczyk – finalisty „MasterChefa”, który przygotowywał łososia na dwa sposoby, tłumacząc przy tym zebranym zawiłości sztuki kulinarnej. Punktem kulminacyjnym tegorocznego „Święta Ryby” była degustacja potraw rybnych. Stoły zastawione po brzegi pstrągiem, łososiem, dorszem, śledziem oraz innymi rybami podanymi na dziesiątki możliwych sposobów, a do tego zupa rybna przygotowana z kilkunastu gatunków ryb. Tak można w skrócie opisać degustację potraw rybnych przygotowaną przez Gminę Darłowo oraz ośrodki, sanatoria i hotele: Maria, Dukat, Geovita, Susmed, HCP, Bursztyn, Delfin dla gości Uzdrowiska Dąbki. Po degustacji wystąpił zespół „Niezbędny Balast” z Darłowa śpiewający szanty.